Hvad er en roskole?
Roskole er et obligatorisk rokursus for kommende medlemmer af Hvidovre Roklub, som er nye i rosporten. Efter gennemførsel af roskolen frigives man til roning i inrigger og kan deltage i klubbens normale ro-aktiviteter. Så længe de nye medlemmer er under uddannelse kaldes de ”kaniner”.
Hvad koster det?
Prisen for roskolen i 2025 er endnu ikke fastsat, men ud over undervisningen dækker gebyret et helt kvartals kontingent og en fællesmiddag.
Hvem kan deltage?
Hvidovre Roklub har for tiden kun voksne medlemmer. For at ro kræves det, at du kan svømme 300 m, at du er i rimelig fysisk form, og at du har rimelig smidighed og balanceevne.
Hvornår er der roskole?
Hvidovre Roklub afholder forskellige typer af roskoler, men det er antallet af interesserede nye medlemmer, der afgør om en roskole bliver gennemført (se herunder).
Roskolen består af et indendørs - og et udendørs instruktionsforløb:
Roskolen består af et komprimeret instruktionsforløb:
Roskolen består af et tilpasset træningsforløb:
Ønsker du yderlige information om Hvidovre Roklubs roskole, så kontakt klubben her.
Som C-styrmand har man ret til at være styrmand på ture inden for HvR´s lokale rofarvand.
For at blive C-styrmand, eller korttursstyrmand, skal man have gennemført klubbens C-styrmandskursus. Kurset følger DFfR's retningslinjer for korttursstyrmandskurser og har til formål at kvalificere deltagerne til at udøve godt sømandskab til søs og træffe de rigtige valg som styrmand. Det omfatter emner som søsikkerhed, søvejsregler, og styrmandens ansvar.
Kurset afholdes normalt en gang om året af klubbens erfarne instruktører. Det afsluttes med en praktisk prøve, hvorefter deltagerne efter indstilling fra underviserne tildeles C-styrmandsrettigheder af klubbens roledelse.
Som B-styrmand har man ret til at være styrmand på endagsture inden for HvR's udvidede rofarvand.
Det kræver ingen ekstra uddannelse at blive B-styrmand. Man skal være erfaren C-styrmand, have gennemført flere ture inden for det udvidede rofarvand, og vurderet egnet af klubbens roledelse.
A-styrmand er HvR's betegnelse for langtursstyrmand. Andre klubber bruger benævnelsen L-styrmand.
For at blive A-styrmand skal man have gennemført DFfR's langtursstyrmandskursus, være erfaren C-styrmand, have erfaring fra ture uden for HvR's daglige rofarvand og iøvrigt af klubbens roledelse være vurderet egnet som langtursstyrmand.
DFfR har udgivet et udmærket undervisningsmateriale til langtursstyrmandsuddannelsen, langtursstyrmandsbogen, som dækker alt. Også det stof der gennemgås ved roskolen og på korttursstyrmandsuddannelsen. Den er nyttig læsning for alle. Du finder den ved at klikke på knappen:
DFfR har også udgivet et undervisningsmateriale til deres coastal kursus, som alle coastalroere bør læse:
Hvidovre Roklubs medlemmer benytter sig også af eksterne kurser. DFfR har et godt udbud af relevante kurser som fx. langtursstyrmand, turlederkursus, klubtrænerkursus og materialekursus. Du finder kursusoversigten ved at klikke på knappen.